Vozači APIOS Racing Teama otvorili sezonu utrka u motocrossu i quadcrossu

Tradicionalna motocross utrka na Pepačevom Bregu ‘prašila’ se od vožnje Davida Petanjeka i Tihomir Kotarskog

Kada sjedne na motor noge mu jedva dotiču tlo, ali ga to nije spriječilo da bude odličan 6. od ukupno 14. natjecatelja u poznatoj motocrossu utrci u Prigorju Brdovečkom. Riječ je o Davidu Petanjeku kojem je 15 godina tek, a već se upisao na motocross kartu najboljih u Hrvatskoj.

Naš drugi član APIOS Racing Teama Tihomir Kotarski zauzeo je 12. mjesto u klasi MX2 te je najavio da je to samo zagrijavanje za novu sezonu utrka na brdovitim terenima.

Pobjednik u klasi MX2 bio je Nikola Hranić iz MK Bedekovčina i Kreator Racing MX Teama, drugi Hrvoje Karas iz MK Karas Team i MX Academy Rens#1, dok je na trećoj stepenici postolja stajao Filip Vragotuk iz MK MX Šipek.

Luka Crnković iz MCK Zagreb na Hondi bio je pobjednik klase MX Open, odmah iza njega Janko Martinc iz MK Krašić, a do trećeg mjesta stigao je Dejan Zver iz MK Bedekovčina i Kreator Racing MX Team.

U juniorskoj klasi MX85 najbolji je bio Luka Kunić iz MK MX Šipek, slijedio ga je Matija Šterpin iz Kreator Racing MX Teama, a trećeplasirani je bio Jake Oseka iz Slovenije.

Jakin brat Lukas bio je pobjednik u klasi MX65, ispred Žana Ovena i Andraža Krameršeka. Svi navedeni brane boje slovenskih klubova, a najbrži od hrvatskih vozača bio je Tin Troha iz MK Gajs Tim. Kod onih najmlađih u klasi MX50 slavio je Alex Novak iz MCK 97.

Kod veterana iznad 40 godina starosti slavio je Borut Koščak iz MCK 97, ispred Luke Brajdića iz MCK 9 i Danka Braima iz MCK Jaska, a među vozačima s navršenih 50 godina Dragutin Marović iz MCK TRP Marović.

Vozači discipline quadcross odradili su prvu i još polovicu druge vožnje. Tada je zbog velike prašine utrkivanje zaustavljeno. Pobjednik dana bio je Kristof Karai iz Mađarske, na drugom mjestu Ivan Brdarić iz MCK Jaska, a na trećem još jedan Mađar Richard Gonczol.

Prvenstvo Hrvatske u motocrossu i quadcrossu nastavlja se na Praznik rada utrkom “Bljesak” u Pakracu.