APIOS u štedljivoj vožnji EcoChallenge 2018.

Svi znamo da je poželjno štediti. Ali, unatoč toj spoznaji, teško nam pada uskratiti si stvari koje nas vesele. Željene cipele, elektronski uređaj, uređenje interijera, ljubimac… Vjerujemo da je lista beskrajna. Nije drugačije niti na cesti. Koji auto kupiti? Kamo otputovati? Kako uštediti na benzinu? Odgovore na ta pitanja ima tradicionalna manifestacija štedljive vožnje EcoChallenge koju organizira Opel u suradnji s magazinom Auto klub, tvrtkom Ekomobilis, a ove godine im se pridružio i APIOS.

‘Svjesni smo važnosti uštede u svakom segmentu života. Pa tako i u prometu. EcoChallenge ne samo da pruža sudionicima lijepu uspomenu na vožnju po živopisnim putevima Istre u Opel Astri 1.6 CDTi, već educira kako smanjiti troškove goriva i povećati učinkovitost. Na tom tragu je i naša vizija poslovanja jer želimo samo najbolje našim korisnicima. Upravo zato smo se pridružili ovom korisnom projektu i podržali ga našim A-Motion gorivima s najnovijom generacijom aditiva, razvijenom od strane brand partnera OMV-a, koji uklanja onečišćenja iz sustava napajanja i štite ga od korozije, a smanjeno pjenjenje pomaže učinkovitom i bržem točenju. Sve kako bi vozači EcoChallengea bili na visini zadataka’ izjavio je direktor strategije i razvoja APIOSa Joško Crvelin.

Tradicionalna akcija EcoChallenge, koja je u novom formatu postala dvodnevna škola štedljive vožnje, okupila je 16 čitatelja Auto kluba koji su svoje mjesto izborili najzanimljivijim odgovorom na pitanje zašto bi baš oni trebali biti sudionici EcoChallengea 2018.

Druženje s upravljačem štedljive Opel Astre 1.6 CDTi započelo je u Zagrebu odakle je karavana krenula put Istre gdje su sudionici primjenili sve trikove eko vožnje koje su prethodno imali priliku čuti od instruktora tvrtke Ekomobilis.

Dvodnevna avantura završila je u opuštenoj atmosferi kakvu samo Istra pruža, u prekrasnom ambijentu vinarije Franca Cattunara i uljara Klaudija Ipše koji su okrijepili vozače i dodatno ih motivirali na povratak u hrvatsku Toskanu, dakako u novoj Opel Astri i s punim tankom A-Motion goriva.