APIOS Racing Team ‘praši’ dalje

Mlada nada David Petanjek najavio neizvjesnu sezonu na Prvenststvu Hrvatske u motocrossu i quadcrossu u Pakracu

Najmlađi član ekipe APIOS Racing Teama ne staje s odličnim nastupima. U konkurenciji stotinjak motocross asova iz Hrvatske i susjednih zemalja, David Petanjak priuštio je 3500 gledatelja istinski praznik za oči na Praznik rada na Prvenstvu Hrvatske u Pakracu.

Petnaestogodišnji vozač APIOS Racing Teama ravnopravno je parirao najbržim i najatraktivnijim vozačima u seniorskoj konkurenciji MX2 od 11 te je zauzeo 6 mjesto na stazi Matkovac koja nosi naziv “Bljesak”, simbolično na obljetnicu vojno-redarstvene akcije.

Utke su vožene u uobičajenim kategorijama – juniori (MX50, MX65 i MX85), seniori (MX2 i MX Open), veterani (Vet A i Vet B) te B liga HMS-a (B-250 i B-Open).

S najvećim zanimanjem pratile su se vožnje seniora. Klasom MX2 dominirao je Nikola Hranić na KTM-u, vozač MK Bedekovčina i Kreator Racing MX Teama, ispred Filipa Vragotuka iz MK MX Šipek i Hrvoja Karasa iz MK Karas Team i MX Academy Rens#1 Teama.

Pobjednik dana u klasi MX Open bio je slovenski vozač Jan Pancar. Od hrvatskih vozača najbrži je bio Luka Crnković iz MCK Zagreb na Hondi. Slijedili su Matej Jaroš iz MK Požega Promet i Matija Kelava iz MK Kelava 97.

Za disciplinu Quadcross, u Pakracu je održana druga utrka sezone, a pobjednik je u obje vožnje bio Ivan Brdarić iz MCK Jaska. Drugo mjesto pripalo je Tomažu Jernejšeku, a treće Tomažu Lešniku. Obojica brane boje EK Malino – Oriovac.

Sljedeća postaja Prvenstva Hrvatske u motocrossu je Petrinja 19. svibnja, dok će quadovi ponovno u akciju početkom lipnja na utrci u Kozarevcu.