APIOS organizirao prvi nogometni turnir

APIOS Banjole kup 2019. pun pogodak za sve ljubitelje nogometne igre

Za nogometnu groznicu ne trebate otputovati na međunarodno natjecanje. Dovoljno je sjesti na tribinu u Medulinu gdje se odigravao APIOS Banjole kup 2019. koji je izazvao istinsku nogometnu euforiju poput one s vatrenima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Ali, ovaj put glavni igrači su bili mladi talenti koje će se tek upisati na karti nogometnih zvijezda, a podržali su ih APIOS benzinski servisi koji su prvi put organizirali jedno takvo natjecanje.

‘Svjesni važnosti razvoja sporta i poticanja rekreacije u lokalnoj zajednici odlučili smo ustati ‘s klupe’ i ‘ući u igru’ s APIOS Banjole Kupom 2019. Od prve minute znali smo da će naša ‘utakmica’ biti uspješna i potaknuti prijateljsko ozračje među malim i velikim ljubiteljima nogometa. Biti u društvu NK Banjole i perspektivnih nogometaša iz Istre i ostalih dijelova Hrvatske čini nas ponosnim partnerom i sponzorom ove manifestacije za koju smo uvjereni da će nastaviti redati uspjehe’, izjavio je direktor strategije i razvoja APIOSa Joško Crvelin.

APIOS Banjole kup 2019. okupio je 33 ekipe u dobnim kategorijama U9, U11 i U13 u sklopu kojih su pokazali svoje nogometno umijeće i digli na noge brojnu publiku koja se okupila na ovom trodnevnom vatrenom nadmetanju. U kategoriji U9 slavio je klub ‘Mladost Zabok’, drugoplasirani je bio ‘NK Banjole’, a na trećem mjestu je završio klub ‘Istra Pula’. Najbolji vratar među njima je bio Mateo Jadreško iz ‘NK Banjole’, najbolji strijelac Lenox Čekić iz kluba ‘Žminj’, a najbolji igrač Marko Sente iz kluba ‘Mladost Zabok.’ U kategoriji U11 slavio je klub ‘Mladost Zabok’, odmah iza njih plasirao se klub ‘Rudeš’, a na trećem mjestu se našao ‘NK Banjole’. Najboljim vratarom ove skupine proglašen je Karlo Soldo iz kluba ‘Rudeš’, najboljim strijelcem Gabriel Šivale te najboljim igračem Niko Tišljarić koji dolaze iz kluba ‘Mladost Zabok’. Pobjednik turnira u kategoriji U13 proglašen je klub ‘Uljanik’, drugoplasirani klub ‘Vodnjan’, a trećeplasirani ‘Naftaš Ivanić’. U toj skupini Lukas Han iz kluba ‘Vodnjan’ proglašen je najboljim vratarom, Frane Paus iz ‘NK Banjole’ najboljim strijelcem te Igor Đurić iz kluba ‘Uljanik’ najboljim igračem. Posebne nagrade za najprecizniji udarac odnio je klub ‘NK Banjiole’ s Leom Černjulom u kategoriji U9, Dorianom Nikolovom u skupini U11 te Tinom Zohilom u klasi U9, a najbrži udarac imao je Tin Zohil iz ‘NK Banjole’ u skupini U13, Marko Kupčak iz ‘NK Veli Vrh’ u kategoriji U11 te Lenox Čekić iz ‘NK Žminj’ u skupini U9.

‘Kada su se slegli dojmovi, možemo zaključiti kako je suradnja NK Banjole i APIOSa pun pogodak. Ovaj perspektivni istarski klub koji okuplja sve uzraste dječaka u kojima tinja vatra za nogometom pokazao je da možemo puno očekivati te da u postojećem sastavu pružamo bezuvjetnu podršku lokalnoj zajednici koja sigurno krije još Modrića, Rakitića, Rebića i ostalih nogometnih velikana’, zaključio je Joško Crvelin.