APIOS dao vjetar u leđa projektu ‘Čisto more – Čisto srce’

Preko 7 mora i 10.000 nautičkih milja, dr. Dražen Grgić, šibenski liječnik i jedriličar otisnuo se na put od Šibenika do Brazila u sklopu projekta ‘Čisto more – Čisto srce’ kako bi skrenuo pažnju javnosti na gorući problem onečišćenja mora plastikom.

‘Upravo zbog tog plemenitog cilja, APIOS ga je čista srca odlučio podržati i dati mu dodatan vjetar u leđa u avanturi života od Kornata do brazilskog otočja Fernando de Noronha. Želimo mu dobro more i jedra puna vjetra tijekom svih 80 dana koliko će mu trebati preploviti planiranu rutu, izjavio je direktor strategije i razvoja APIOSa, Joško Crvelin.

Na desetmetarsku jedrilicu ‘Sv. Mihovil’, ukrcano je 300 litara vode, 100 kilograma hrane, voće i povrće što bi trebalo biti dostatno do kraja godine kada se predviđa povratak našeg jedriličara.

‘Posebno sam ponosan zbog odlučnosti i hrabrosti mojeg sugrađanina koji ovim velikim pothvatom pokazuje kako ‘mali’ mogu postati ‘veliki’ te kako osobna strast može prerasti u hvale vrijednu inicijativu koja će zasigurno potaknuti mnoge na razmišljanje o dobrobiti okoliša’ zaključio je Joško Crvelin.

Kretanje jedrilice možete pratiti preko sljedećeg linka:  tinyurl.com/JedrilicaSvMihovil